Musical La Dia

Mijn eerste officiƫle opdracht kwam van Grafisch Ontwerpbureau NoStresz. NoStresz wilde iov Kees Janssen Theatre Productions een website laten bouwen voor de musical La Dia welke in 2007 in verschillende theaters heeft gespeeld.

Wat is La Dia?

La Dia is een combinatie tussen musical, Cirque du Soleil achtige acts, fysiek theater en muziektheater.

Als de succesvolle Isabelle zich realiseert dat zij morgen 30 wordt, voelt zij zich bedrukt in plaats van vrolijk. Dan vindt zij bij de post een mysterieus pakje. Als Isabelle het opent blijkt het een magische uitnodiging te zijn van haar Italiaanse tante Rosita om haar verjaardag in Italiƫ te komen vieren. De uitnodiging laat haar zo haar droomverjaardag invliegen!

Isabelle belandt in een bruisend Toscaans kunstenaarsdorp waar speciaal voor haar een groots feest wordt aangericht. Tussen waanzinnige muziek en belevenissen door krijgt ze van iedereen een cadeau. Het ene cadeau nog idioter en fantasierijker dan het andere. En met het cadeau van haar tante, een dagboek van Isabelle’s eigen jeugdbrieven, vindt ze zichzelf terug: Het kind dat kon dromen… Het feest groeit naar een hoogtepunt als de gasten haar in het tafellaken jonassen. Onder de klanken van prachtige muziek vliegt ze langzaam omhoog.

Ze heeft haar dromen terug… en weet eindelijk voor welke keuzes ze staat.

Doel van de musical La Dia website

De website moest vooral het gevoel van de musical La Dia verwoorden met veel beeld en geluid. Flash was in de tijd dat de website van musical La Dia gemaakt werd een van de weinige manieren om een dynamische website te maken. Tegenwoordig, door de opkomst van tablets en mobiele telefoons die geen flash ondersteunen, is deze techniek verouderd.

Daarnaast zijn de mogelijkheden voor een dynamische website buiten flash ontzettend groot geworden en is de keuze om flash te gebruiken teruggedrongen tot het gebruik in banners en reclame uitingen. In de huidige tijd zou ik de website voor musical La Dia gebouwd hebben in html5 of wordpress, maar vanwege de korte tijd dat deze musical heeft gespeeld is dit niet meer van toepassing.

—–

N.B. Deze website is ondertussen niet meer actief